Nog 11 nachtjes!
Lieve vrienden en familie,
Niet iedereen van jullie heeft het misschien mee gekregen maar over 11 nachtjes vertrek ik eindelijk naar Kenia. Ik ga daar in het kleine dorpje Nyang'oma in een weeshuisje werken. Doe vooral niet de moeite om dit gehucht te googelen want het staat niet op de kaart of google maps. Er is wel een ander dorpje in de buurt met de zelfde naam wat google maps aangeeft, dit is niet waar ik heen ga, hopen dat ik in het goede gat uitkom haha.
Het weeshuisje waar ik ga werken wordt gerund door Keniaanse nonnen, dus ik ga 2 maanden lang het heilige boontje uithangen. In het weeshuisje zitten alleen maar kindjes tussen de 0 en 3 jaar. Dit is omdat ze als ze 4 jaar worden of naar school gaan en daar intern zitten, of omdat de zusters proberen de kindjes terug te plaatsen in het gezin zodat een oudere broer of zus voor ze kan zorgen.
24 januari vlieg ik om 11.40 uur met Turkisch Airlines eerst naar Istanbul en na een korte tussenstop door naar Nairobi, daar kom ik om 03.25 uur aan. 's ochtends vroeg word ik daar opgehaald door iemand uit Nairobi. Zij zet mij de volgende dag op de bus naar Bondo (west kenia) waar ik weer opgehaald wordt om naar Nyang'oma te gaan.
Het Nyang'oma childrens home staat daar op een soort compound waar ik in een gastenverblijf (een klein huisje) een kamer krijg. Ik moet daar dus voor mezelf zorgen (en koken) dus ik hoop op een enigszins normale keuken en geen rare kampvuurtjes of iets dergelijks.
Ik heb mijn malaria pillen afgelopen week binnen gekregen en ook deze reisblog is aangemaakt, inentingen had ik al van mijn vorige reizen naar Afrika. Ik heb al flink wat baby kleding en speelgoed verzameld. Verder ga ik daar kleding, speelgoed en andere dingen kopen waar de kindjes in het weeshuis behoefte aan hebben. Kleine (en grote) donaties om die dingen te kunnen kopen zijn altijd welkom. Mijn rekening nummer is 1623.90.564 tnv F.D.M. Wierema. vermeld er even bij dat het voor het weeshuis is.
Ik hoop dat ik daar ergens internet of wifi heb zodat ik jullie op de hoogte kan houden. Waarschijnlijk ga ik ongeveer 1 keer per week naar Kisumu (ja dit staat wel op de kaart), dit is een redelijk grote stad waar ik mijn boodschappen zal doen en waar ik hopelijk een internet café kan vinden. Ik heb er enorm veel zin in & het volgende bericht dat ik zal plaatsen zal waarschijnlijk vanuit daar zijn.
Liefs, xxx
Floor